کدام کشورها بالاترین رتبه کتاب خوانی و مطالعه را دارند
بالاترین رتبه کتاب خوانی و مطالعه.متأسفانه در کشور ما ایران میزان مطالعه به شدت پایین است. و این کم بودن میزان مطالعه دلایل فراوانی دارد. از بالا بودن قیمت کتاب تا بی محتوا بودن اکثر کتاب هایی که توسط ناشران مختلف به بازار ارائه می شود.کتاب هایی که به مرحله ی چاپ می رسند بیشتر برای دکور و تزئین ویترین نویسندگان این گونه کتاب ها به چاپ رسیده اند و هیچ گونه توجهی به علاقمندان به کتاب نشده و نمی شود.
فرض را بر این بگذاریم ،ما نهار را در یک رستوران صرف می کنیم، در آن رستوران کیفیت،طعم و مزه ی غذا و همچنین برخورد کادر آن رستوران نظر ما را جلب می کند. و ما را تشویق می کند که این رستوران را به دیگران و دوستان و آشنایان معرفی کنیم. کتاب خوب هم تبلیغ می شود چه توسط خوانندگان آن کتاب چه رسانه ها و غیره،
بحث این است که در بازار کتاب ما خصوصا نویسندگان ایرانی شمار کتاب های پرمحتوا و کاربر پسند بسیار پایین است. با گسترش فضای مجازی خصوصا اینستاگرام ، تعداد مدعیان نویسندگی از تعداد خوانندگان کتاب، بیشتر شده اند. از آنجا که هیچ مدیریتی بر کتاب،نوشته ها و آثار دیگران وجود ندارد هرکس به خودش اجازه می دهد با اندک تغییری در نوشته ی دیگر نویسندگان ،مطالب را به نام خود مصادره و چاپ برساند. به همین دلایل که در بالا اشاره کردیم و دلایل دیگر میزان مطالعه در کشور ما بسیار پایین است.و آن دسته از علاقمندان واقعی مطالعه و کتاب که تعدادشان زیاد هم نیست از خرید و مطالعه ی کتاب دلسرد شده اند. و اگر هم مطالعه ای صورت می گیرد اکثرا سراغ کتابهای خارجی و قدیمی نویسندگان بین المللی می روند.
وب سایت “ویک” فهرستی از ۱۵ کشوری که مردم آن علاقه زیادی به کتاب و کتابخوانی دارند، منتشر کرد.
مرجع ادبی ایران: محققان دانشگاه ملی استرالیا و دانشگاه نوادا در آمریکا تحقیقاتی را درباره سطح کتابخوانی افراد کشورهای مختلف انجام دادند. آنها این پژوهش را روی افراد بین 25 تا 65 سال در 31 کشور مختلف جهان انجام دادند و از آنها درباره تعداد کتابهایی که در 16 سالگی در خانه خود داشته پرسش کردند.
نتایج این پژوهش نشان داد به طور میانگین مردم استونی در هر خانه 218 کتاب داشتهاند و یک سوم از پاسخ دهندگان استونی هم اعلام کردهاند که در سن 16 سالگی بیش از 350 کتاب در خانه خود داشتهاند.
به گزارش ایبنا، نتایج این پژوهش همچنین نشان داد اینکه یک شخص کتابهای بیشتری در خانه داشته باشد، حتی اگر آنها را مطالعه هم نکند، این مسئله بر نتایج تحصیلی آن شخص تأثیر مثبت داشته است.
بر اساس این پژوهش، تعداد کتابهای موجود در خانه افراد در 16 سالگی نتایج مثبتی بر سطح سواد و مهارتهای فناوری اطلاعات آنها در سالهای آینده داشته است. صرف نظر از اینکه آن شخص چقدر آن کتابها را مطالعه میکرده است. بالاترین رتبه کتاب خوانی و مطالعه
در زیر فهرستی از 15 کشوری که مردم آن بیش از همه عاشق کتاب و کتابخوانی هستند، گردآوری شده است:
- 1. استونی (218 کتاب به ازای هر خانه در سن 16 سالگی افراد)
- 2. نروژ (212 کتاب)
- 3. جمهوری چک (204 کتاب)
- 4. دانمارک (192 کتاب)
- 5. روسیه (154 کتاب)
- 6. آلمان (151 کتاب)
- 7. استرالیا (148 کتاب)
- 8. انگلیس (143 کتاب)
- 9. کانادا (125 کتاب)
- 10. فرانسه (117 کتاب)
- 11. آمریکا (114 کتاب)
- 12. ایرلند (107 کتاب)
- 13. ژاپن (102 کتاب)
- 14. بلژیک (95 کتاب)
- 15. شیلی (52 کتاب)
سخنان بزرگان
میزان مطالعه در کشور ما چقدر است؟
کدام استانها در آمار مطالعه در رده های بالا قرار دارند؟
استان قم، خراسان رضوی و یزد، بیشترین میزان مطالعه را در میان استانهای کشور به خود اختصاص دادهاند. در کل هم، سرانه مطالعه هر ایرانی در روز ۱۵دقیقه و ۳۶ ثانیه است
مهدی درستی: سرانه مطالعه در ایران، این جمله را بارها و بارها از زبان افراد مختلفی شنیدهایم، عبارتی که برای ما یادآور اتفاقی خوشایند و مطلوب نیست و همواره پس از آن حسی به جز شرمساری بر چهرهمان نمایان نمیشود.
سالهاست که سرانه مطالعه در ایران بسیار پایین است و این مسئله مدام توسط مسئولان و کارشناسان مختلف به مردم گوشزد شده است اما تغییر اساسی رخ نداده و شاهد اتفاق مطلوبی در جهت بهبود این آمار نبودهایم.
شاید مطالعه هنوز به یک دغدغه جمعی برای همهمان تبدیل نشده است و در این روزها که هزار فکر و دغدغه برای گذران زندگی داریم این مسئله دیگر بیش از گذشته به فراموشی سپرده شده است و جایی برایش در میان فعالیتهای روزانه خود نداریم.
گسترش فضای مجازی و شبکههای اجتماعی نیز مزید بر علت شده و این تصور نه چندان درست را در بین ما ایجاد کرده است که پستهایی که در طول روز در تلگرام، توییتر، اینستاگرام و… میخوانیم به نوعی مطالعه است و از این طریق به نوعی سعی در پاک کردن صورت مسئله و فریب خود داریم ولی گوشه ذهنمان میدانیم که این نوع خواندن هر چه باشد نامش مطالعه نیست.
در این میان فعالیتهایی نیز برای فراگیر شدن فرهنگ مطالعه در کشور انجام شده که نتیجه چندان مثبتی نداشتهاند، برخی از برنامههای تلویزیونی هم در این میان از فرصت استفاده کرده و به نوعی وانمود میکنند که در جهت افزایش سرانه مطالعه در کشور و فرهنگسازی آن تلاش میکنند در حالیکه اگر کمی دقت کرده و بر فعالیتشان متمرکز شویم خواهیم دید که این مسئله تنها یک پوشش برای مثبتتر جلوه دادن برنامهشان است و تاثیر چندانی بر افزایش سرانه مطالعه نداشته است. بالاترین رتبه کتاب خوانی و مطالعه
جلسات مشاوره نوجوانان درباره امور زندگی
داستان آموزنده_پادشاه و کنیز
زبان فارسی از ابتدا تا کنون
مرکز آمار ایران به تازگی از سرانه مطالعه کشور در سال ۹۶ اطلاعاتی را منتشر کرده است. سرانه مطالعه شامل مطالعه کتاب، مطالعه روزنامه و سایر نشریات است و این طرح در زمینه کتاب، مطالعه کتاب غیردرسی، هم چاپی و هم الکترونیکی انجام شده است. در ادامه مروری بر جزییات این آمار صورت میگیرد.
آمار مطالعه هر ایرانی
طبق اطلاعاتی که سازمان آمار ایران ارائه کرده است، سرانه مطالعه کتاب غیردرسی افراد ۱۵ ساله و بیشتر در ماه به طور متوسط هفت ساعت و ۴۱ دقیقه بوده است که این میزان شامل سرانه مطالعه قرآن و ادعیه که سه ساعت و هفت دقیقه است و سرانه سایر کتابهای غیردرسی که چهار ساعت و ۳۴ دقیقه است، میشود.
وقتی به این آمار نگاه میکنیم به نظر اوضاع چندان هم نامساعد نیست اما این آمار به صورت ماهانه منتشر شده است و برای آنکه به آمار دقیق تری در این زمینه دست پیدا کنیم کافی است که این آمار را بر ۳۰ روز یک ماه تقسیم کنیم و آن وقت زمان مطالعه هر ایرانی ۱۵ دقیقه و ۳۶ ثانیه خواهد بود، آماری که آنچنان که باید نمی تواند مورد اتکا و قابل افتخار باشد و نیازمند بهبود و ارائه راهکار مناسب برای افزایش آن است.
از این میزان شش دقیقه و ۲۲ ثانیه نیز به مطالعه قرآن و کتاب های ادعیه اختصاص دارد و در نهایت میتوان گفت که میزان مطالعه روزانه هر ایرانی ۹ دقیقه و ۱۴ ثانیه است.
چند درصد جامعه ایرانی اهل مطالعه هستند؟
با توجه به آمار اعلام شده درباره میزان مطالعه هر ایرانی، ۵۸.۲ درصد از افراد باسواد ۱۵ ساله و بیشتر اهل مطالعه هستند که طبق این آمار ۴۱.۸ از افراد ایران هیچ مطالعهای نداشتهاند.
مسئلهای که حاکی از جایگاه نه چندان والای مطالعه در میان مردم ایران دارد و باعث میشود تا کمی به فکر فرو برویم تا درباره این مسئله و راهکارهایی که نیاز است تا این شرایط را بهبود ببخشیم، چارهای بیندیشیم.
کدام استان در مطالعه پیشتاز است؟
در آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران، میزان مطالعه هر استان به تفکیک نیز بیان شده است، که با مقایسهای میتوان فهمید که مردم کدام استان بیشتر اهل مطالعه هستند.
طبق آمار ارائه شده، استان قم با آمار مطالعه ۲۰ ساعت و هفت دقیقه بیشترین میزان را به خود اختصاص داده است که از این میزان، هشت ساعت و ۲۱ دقیقه به مطالعه قرآن و ادعیه و ۱۱ ساعت و ۴۶ دقیقه به مطالعه سایر کتابهای غیردرسی اختصاص دارد.
پس از قم، استان خراسان رضوی با میزان مطالعه ۱۰ ساعت و ۳۳ دقیقه، که به تفکیک عبارت است از چهار ساعت و ۴۷ دقیقه مطالعه قرآن و ادعیه، پنج ساعت و ۴۶ دقیقه مطالعه کتابهای غیردرسی و یزد با سرانه مطالعه ۱۰ ساعت و ۱۹ دقیقه (پنج ساعت و شش دقیقه قرآن و ادعیه و پنج ساعت و ۱۳ دقیقه) در رتبههای دوم و سوم قرار دارند.